Geschiedenis

De firma Reuse NV werd opgericht in 1959 door Andre Reuse in het historisch centrum van Antwerpen. Van in het begin, lag de nadruk op transport en douaneuitvoer van landbouw- en melkproducten. Aanvankelijk was er vooral export vanuit Europa in conventionele schepen. Vanaf de jaren zeventig verscheepte Reuse van over heel de wereld en gebeurde dit voornamelijk in containers.

In 1987 werd Reuse overgenomen door Prominter NV, een onderdeel van de Belgische groep De Eik. De nieuwe aandeelhouders concentreerden zich nog meer op de voedingsindustrie en breidden gestaag hun activiteiten uit.

Op het einde van de jaren negentig was de Franse groep Balguerie – één van de grootste Franse logistieke spelers – op zoek naar een uitvalsbasis in Antwerpen om hun Noordfranse markt beter te ondersteunen. Via hun wereldwijde netwerk en hun focus op importactiviteiten, was Balguerie perfect complementair aan Reuse's activiteiten. In het jaar 2000 werd Balguerie dan ook hoofdaandeelhouder van de firma. Reuse behield echter haar onafhankelijkheid en kon via deze brede financiële en logisitieke steun haar activiteiten verder ontwikkelen tot een sterke speler in de haven van Antwerpen.