Over Reuse

GevelDe voorbije 50 jaar heeft Reuse een ruime ervaring opgebouwd in de internationale logistiek, transport en douane. Alles is begonnen met de uitvoer van landbouwproducten. Tegenwoordig beheersen we echter alle aspecten van de international logistiek en kunnen we op maat gemaakte oplossingen aanbieden voor zowat elk type cargo en transport.

Met de steun van onze aandeelhouders, hebben we een sterke financiële basis opgebouwd om alle noden te beantwoorden, van klein tot groot. Met een flexibel, maar ervaringrijk team, slagen we erin zowel bekende multinationals als KMO’s tevreden te stellen dankzij een klantgebonden aanpak.

Het is onze betrachting u, als klant en partner, te laten concentreren op uw kernactiviteit en uw zorgen om transport en logistiek weg te nemen. Zo kan u uw tijd en moeite besteden aan wat u het best kan. Wij zullen naar uw noden luisteren en u helpen met wat wij best kunnen.

Reuse NV

Datum van oprichting :   1959
Adres :   Te Boelaerlei 37
    2140 Antwerpen
Belgium
BTW :   BE 0404 543 547
Juridische entiteit  :    N.V.
Douane immatriculatienummer :     886
Vergunning vervoerscommissionair :   0313001

  
Algemene voorwaarden :
Wij voeren onze opdrachten uitsluitend uit op basis van de
Algemene Belgische Expeditie Voorwaarden 2005 en handelen uitsluitend als commissionair-expediteur onder Belgisch recht. Deze voorwaarden werden gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 24 juni 2005 onder nr. 05090237 en worden u gratis toegezonden op eerste verzoek.

REUSE - Real Experts to USE and RE-USE

Geschiedenis

De firma Reuse NV werd opgericht in 1959 door Andre Reuse in het historisch centrum van Antwerpen. Van in het begin, lag de nadruk op transport en douaneuitvoer van landbouw- en melkproducten. Aanvankelijk was er vooral export vanuit Europa in conventionele schepen. Vanaf de jaren zeventig verscheepte Reuse van over heel de wereld en gebeurde dit voornamelijk in containers.

In 1987 werd Reuse overgenomen door Prominter NV, een onderdeel van de Belgische groep De Eik. De nieuwe aandeelhouders concentreerden zich nog meer op de voedingsindustrie en breidden gestaag hun activiteiten uit.

Op het einde van de jaren negentig was de Franse groep Balguerie – één van de grootste Franse logistieke spelers – op zoek naar een uitvalsbasis in Antwerpen om hun Noordfranse markt beter te ondersteunen. Via hun wereldwijde netwerk en hun focus op importactiviteiten, was Balguerie perfect complementair aan Reuse's activiteiten. In het jaar 2000 werd Balguerie dan ook hoofdaandeelhouder van de firma. Reuse behield echter haar onafhankelijkheid en kon via deze brede financiële en logisitieke steun haar activiteiten verder ontwikkelen tot een sterke speler in de haven van Antwerpen.

 

 

Balguerie Group

Opgericht op basis van de "Société Balguerie", startte Alfred Balguerie in 1930, de Groupe Balguerie – één van de grootste Franse familiale holdings. Balguerie biedt door-to-door transportdiensten: zowel baantransport, luchtvracht als maritiem transport. Ze treden op als scheepsagent, vervoerscommissionair, douaneagent en goederenbehandelaar.

De groep stelt 750 professionals te werk en bezit 35 kantoren in de grootste steden van Frankrijk. Recent begon ook de wereldwijde uitbreiding met een bureau in China (Shenzhen) en de Verenigde Staten (Washington)

Balguerie is actief op alle continenten via een netwerk van partners die op basis van zeer strikte criteria gekozen werden. Via de B2T track & trace website biedt Balguerie ook een continue opvolging van alle cargo aan.

Reuse trad in het jaar 2000 toe tot de Balguerie groep en is fier ervan te mogen deel uitmaken.

Groupe Balguerie
447, bd Alfred Daney
33075 BORDEAUX CEDEX
Tel. 05 57 57 33 33 – Fax 05 56 39 91 25
http://www.balguerie.com