Douane

Reuse CustomsReuse is officieel douaneagent in de haven van Antwerpen en biedt douanediensten aan overal elders in de wereld via een uitgebreid network van partners. Naast een groeiend Belgisch klantenbestand, zijn we ook actief in onze buurlanden. Met de steun van onze Franse aandeelhouders, hebben we de voorbije jaren een expertise opgebouwd in de import en transit van goederen met bestemming Noord-Frankrijk.

Wat kunnen we voor u doen?
- Opstellen van douanedocumenten voor import, export en transit
- Fiscale vertegenwoordiging voor buitenlandse klanten
- Tijdelijke opslag en opslag onder douanetoezicht
- Actieve en passieve veredeling

En wat ook nog?customs

- Advies in verband met tarifering en classificatie
- Onderhandelingen met de douane in naam van onze klanten
- Opvolging van litiges en vorderingen
- Bepaling invoerrechten, douanewaarde en BTW-waarde
- Terugvordering van invoerrechten, BTW of andere
- Borgstellingen

Reuse NV: douanelicentie 886 en AEO nr. F0000145GDA

 

AEO-logoDe AEO-certificering is een initiatief van de Europese Unie. Het staat de EU-landen toe de AEO-status te verlenen aan economische operatoren die aan bepaalde criteria voldoen:  een passende staat van dienst op het gebied van de naleving van douanevereisten, deugdelijke administratie die douanecontroles mogelijk maakt, financiële solvabiliteit en in bepaalde gevallen, naleving van bepaalde veiligheidsnormen.
 
Reuse NV behaalde het AEO-certificaat Douanevereenvoudiging en Veiligheid” nr. AEOF0000145GDA dd. 10.07.13. Het certificaat staat Reuse toe gemakkelijker toegang te hebben tot vereenvoudigde douaneprocedures en eenvoudiger de veiligheidsvoorschriften na te leven bij het binnenkomen en verlaten van goederen in de Europese unie.