Trading

Reuse Trading

REUSE Trading is verdeler van een uitgebreide waaier aan grondstoffen voor de basis industrie in Afrika. Buigend op het groot klantennetwerk en een expertise in de internationale bevrachting, zorgt REUSE Trading ervoor dat producenten en gebruikers met elkaar in contact gebracht worden. Onze focus ligt op allerhande detergenten, zeep en cosmetica, maar we trachten continu nieuwe markten en producten te ontwikkelen.


Industrie:

 • Detergenten & Zeep
 • Cosmetica & Personal Care
 • Textiel & Leder
 • Voeding
 • Verf

Ons toegewijde team zorgt ervoor dat onze klanten op de hoogte worden gesteld van elke stap in het logistieke proces, van productie tot levering. We bieden onze klanten de ideale mix aan van logistiek, financiering en aankoopdiensten. Door onze kennis van het Afrikaanse continent en van de ingewikkelde invoerprocedures kunnen wij bovendien een vlotte documentaire/ en/of fysieke inspectie en verscheping garanderen.

REUSE TRADING
Berchemstadionstraat 76/2
2600 Berchem

Bezoek http://www.reusetrading.be  

We are eager to try new ideas. We are open for any challenge.

 

Transport

Reuse Expedition

Reuse biedt een brede waaier van transportmogelijkheden aan. Van overal in de wereld kunnen we u helpen met maritiem transport, baan – en luchttransport. Aangepast aan de cargo hebben we heel wat complementaire diensten te bieden:

- Containervervoer
- Groupage
- Reefercargo
- Gevarengoed
- Gespecialiseerd materiaal: flat rack, open top of tankcontainers
- Conventioneel en break bulk: staal en/of big bags
- Roro: transportvoertuigen en projectcargo

Hoe slagen we erin om de kwaliteit te garanderen?

- Transport van en naar klant en haven met volle of geconsolideerde vrachtwagen
- Opstellen douanedocumenten: import, export en transit
- Fysieke inspectie in de haven door eigen personeel om het proces perfect te controleren
- Opslag en behandeling in magazijn
- Goederenverzekering inclusief alle risico's

balguerie groupe-150x150Voor vele van deze diensten rekenen we op de steun van ons uitgebreid Europees en wereldwijd netwerk van partners en agenten, en vooral van ons zusterbedrijf Balguerie. Omdat wij denken dat transport en logistiek een uitgesproken people business is, zullen wij ons er niet alleen van vergewissen dat uw cargo veilig en tijdig op bestemming komt, maar zullen we u er vooral ten allen tijde van op de hoogte houden.

 

 

 

Logistiek

Reuse Logistics

Reuse heeft een grote ervaring in stockcontrole en magazijnbeheer van temperatuurgevoelige cargo. Sinds jaren regelen we de import, opslag, behandeling en het transport van voedingswaren en beheren we zodoende een groot deel van de voedingsketen.

Onze rol als logistiek partner voor verschepingen op zowel import als export ontwikkelt zich snel. Naast transport en douane, spelen we graag een grotere rol in het logistieke proces binnen uw bedrijf en voor uw cargo. We stellen dan ook volgende diensten voor:

 • Magazijnbeheer
 • Tijdelijke opslag en crossdocking
 • Stockcontrole en inventarisatie
 • Behandeling van projectcargo: out of gauge of uitzonderlijk gewicht
 • Opslag van temperatuurgevoelige cargo

 

warehouseGraag helpen we u ook met meer geïntegreerde diensten:

 • Consolidatie en coördinatie van uw leveranciersaankopen in Europa
 • Beheer van uw verkopen in Europa en de distributie van uw producten
 • Aankoopbureau en aanspreekpunt van uw bedrijf in Europa

 Douane

Reuse CustomsReuse is officieel douaneagent in de haven van Antwerpen en biedt douanediensten aan overal elders in de wereld via een uitgebreid network van partners. Naast een groeiend Belgisch klantenbestand, zijn we ook actief in onze buurlanden. Met de steun van onze Franse aandeelhouders, hebben we de voorbije jaren een expertise opgebouwd in de import en transit van goederen met bestemming Noord-Frankrijk.

Wat kunnen we voor u doen?
- Opstellen van douanedocumenten voor import, export en transit
- Fiscale vertegenwoordiging voor buitenlandse klanten
- Tijdelijke opslag en opslag onder douanetoezicht
- Actieve en passieve veredeling

En wat ook nog?customs

- Advies in verband met tarifering en classificatie
- Onderhandelingen met de douane in naam van onze klanten
- Opvolging van litiges en vorderingen
- Bepaling invoerrechten, douanewaarde en BTW-waarde
- Terugvordering van invoerrechten, BTW of andere
- Borgstellingen

Reuse NV: douanelicentie 886 en AEO nr. F0000145GDA

 

AEO-logoDe AEO-certificering is een initiatief van de Europese Unie. Het staat de EU-landen toe de AEO-status te verlenen aan economische operatoren die aan bepaalde criteria voldoen:  een passende staat van dienst op het gebied van de naleving van douanevereisten, deugdelijke administratie die douanecontroles mogelijk maakt, financiële solvabiliteit en in bepaalde gevallen, naleving van bepaalde veiligheidsnormen.
 
Reuse NV behaalde het AEO-certificaat Douanevereenvoudiging en Veiligheid” nr. AEOF0000145GDA dd. 10.07.13. Het certificaat staat Reuse toe gemakkelijker toegang te hebben tot vereenvoudigde douaneprocedures en eenvoudiger de veiligheidsvoorschriften na te leven bij het binnenkomen en verlaten van goederen in de Europese unie. 

 

 

Niche

milk powderVan bij de oprichting tot op de dag van vandaag is het transport van landbouwproducten het belangrijkste onderdeel van Reuse’s activiteiten. Melkpoeder, plantaardige olie, boter, boterolie, mout, suiker, amandelen en noten... al deze producten worden regelmatig door Reuse behandeld. Na meer dan 50 jaar ervaring, hebben we dan ook een ruime kennis van de specifieke vereisten in de voedingsindustrie opgebouwd.

Douane: Transport van voedingsproducten gaat vaak samen met export quota of restitutierechten, hetgeen een directe impact heeft op de douaneverplichtingen. Zelfs in een meer geliberaliseerde en geëvolueerde markt blijft het beheer, opstellen en afstempelen van de juiste douanedocumenten van onschatbaar belang.

 

Voedselveiligheid: De doelstelling van het Europees voedselveiligheidsbeleid is de bescherming van de gezondheid en de belangen van de consumenten. Dit maakt een strikte controle van de voedselnormen noodzakelijk. Een continue opvolging van alle stappen in de voedselketen is primordiaal en impliceert de interventie van de veterinaire en phytosanitaire diensten bij de toegang tot de Europese Unie.malt

 

Opslag en behandeling: Transport van voeding en zeker van reefer cargo wordt voorafgegaan of gevolgd door opslag in speciaal ingerichte magazijnen. Logistieke partners die in dit proces interveniëren worden streng gecontroleerd op opvolging van de normen. De keuze van deze partners moet dan ook met kennis van zaken en rigoreus gebeuren.